dijous, 10 de desembre del 2009

Intervenció de síntesis.

Per començar, vull donar a les gràcies a la Loles mestre de (TIC) ja que gràcies a ella he après unes noves eines per poder treballar com a futura mestra.
La meva experiència amb el bloc a sigut molt enriquidora per els coneixements apresos en aquesta assignatura.
He après com crear un bloc, el programa Gimp, saber publicar un vídeo, què és el Notebock i el Delicious, el programa Audacity, la Blocoesfera, què és la Cultura lliura, penjar el nostre audio en el bloc, el programa Movie Marker, el Slidehare, el programa Jclic, i el Google Docs.

Al principi no tenia res d' experiència en aquests programes, però amb les explicacions de la Loles i la posada en pràctica d' aquests, he vist que no son difícils d' utilitzar nomes tens que posar-te i experimentar amb el programa, també tot aquest coneixement m' ha servit per veure els programes lliures que hi ha a la web.

Des de el començament del inici del curs, sentia una mica de por per no poder portar el bloc al dia ja que si faltas alguna classe de TIC vas una mica perduda, i es difícil de fer-lo després sense les explicacions de la Loles.
Concretament de totes les acitivitats realitzades per a mi, la que m' ha resultat més difícil de desenvolupar a sigut el Jclic, potser pel el seu sistema que té per fer els projectes a més que també es penja fàcilment. També penjat el Power Point en el Slidehare m' ha semblat uns mic complicat.

Unes de les coses que m' agradat molt es treballar l' assignatura a la classe, ja que si tens dubtes o questions personals la mestre està per ajudar-te.
A arrel d' aquests quadrimestre, he pogut treballar d' manera individual i grupal amb el meus companys, també aquesta assignatura ens ha obert camí a conèixer-nos millor entre tots els companys gràcies als treballs realitzats en grups.

Treballar en el bloc, m' ha portat un món de sensacions i experiències, ja que he pogut plasmar els meus pensaments, opinions, i comentaris. També he penjat treballs realitzats del reste de asignatures que m' han semblat interessants, vídeos i noticies destacables entre altres.

El bloc m' ha ajudat a expressar-me, a tenir un enriquiment del llenguatge del vocabulari, a saber desenvolupar una notícia, o qualsevol entrada que volgui fer.
Això m'ha donat la oportunitat de esforçar-me més a l' hora d' escriure i de reflexionar en la informació que vull donar.
La realització del bloc, m' ha permet conèixer més informació dels companys de classe, ha veure les seves reflexions, i ha compartir informació del mateix àmbit.

Totes les activitats que hem fet durant el curs son molt interessants, però vull destacar unes ja que aquestes les trobo més útils per treballar com a futura mestra a dintre d' un aula d' infantil
  • El programa Gimp.
  • La gravació de la veu amb la música del programa Audacity.
  • Crear un vídeo amb el programa Movie Marker
  • El programa Jclic.
  • La blocoesfera.
En primer lloc la blocoesfera, ja que permet veure un món de blocs, on poden treballar la mateixa temàtica que estas treballant a classe, i sempre pots compartir informació sobre el tema relacionats amb la educació entre altres temes.
En segon lloc, la gravació de la veu i música amb el programa Audacity, i la creació del vídeo amb el programa Mobie Marker. Aquesta eina és molt important, ja que serveix per crear la nostra pròpia gravació de veu posant-li una musica de fons i ajustant-li els decibels per si la vols més alta a més baixa. Amb aquest programa, pots treballar amb dintre de l' aula amb nens que tinguin més timidesa, creant històries on siguin ells els protagonistes. Pots realitzar un vídeo amb la veu i la música i crear un pel-lícula on els nens es vegin fent una sortida o el mateix final de curs on pots enregistrats tots el que has treballat a dins o fora de la classe i fer un record molt bonic al pares.

En terce lloc, el programa Jclic, ja que aquest programa és de software lliure, pots crear recursos educatius digitals pels nens de l' aula. Sempre enfocat amb un centre d' interes que es voguis treballar.

I per últim el programa Gimp, aquest programa també se software lliure permet retocar l' imatge, modificar la seva grandària i jugar amb els efecte que ofereix com per exemple: blanc i negres, transformacions de colors, etc.

Aquí teniu el enllaços d' aquest programes per a poder veure'ls més detalladament.

Enllaç de la blocoesfera per vuere'l clica aquí

Enllaç del programa Windows Movie Market per a veure'l clica aquí

Enllaç del programa audacity per a veure'l clicla aquí

Enllaç del programa Jclic per a veure'l clica aquí

Per concloure aquesta entrada, vull dir que estic molt contenta dels coneixements adquirits en aquesta asignatura, ja que m' han ajudat a veura l' informàtica i les seves eines des de un punt de vista diferent. És important tenir aquest coneixement i més ara, ja que en el món que ens envolta està tot informatitzat i cada vegada anirem més enllà.

Les noves tecnologies ens rodeja i que per la meva part, jo tinc una mica més d'experiència amb aquestes tecnologies, però sempre s'aprèn alguna cosa nova en aquest món que es mou tan ràpidament.

Per últim considero que el treball d' un mestre, és de tenir a la vast qualsevol eina per poder treballar amb els infants i tenir els coneixements previs per realitzar aquesta activitat, crec que sempre es té que enriquir de nous coneixements.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada