dilluns, 7 de desembre del 2009

Va de mestres, carta als mestre que comencen

Al començament del inici de les classes de seminari, el professor Francesc ens va donar l'oportunitat de llegir aquest llibre "Va de mestre, carta als mestres que comencen".
Primerament si preguntés a molts de vosaltres; em sabríeu dir de que va el llibre?; o de què us imagineu que anirà enfocat?, seria fàcil de respondre aquestes preguntes, però sense haver-nos llegit el llibre estaríem d'acord que aquest llibre va dirigit als mestres que comencen. Aquests mestres que tenen il-lusió que pensem en una utopia i que poc a poc volen millorar la qualitat dels infants i la d' ells mateixos i així arribar a ser bons professionals i bons mestres. Aquells mestres que els nens recordaran per les seves actituds i pensaments i les seves alegries i estima per la seva feina i pels nens i nenes.

Un cop llegit el llibre veus que va molt més enllà, que també ensenya molts casos pràctics, casos que realment passen a l'aula i que ens podem trobar amb nens i nenes en el dia que exercim de mestre. També ens explica experiències de mestres, habilitats i maneres d'ensenyar d'aquests. A nosaltres ens serveix de punt de mira per aprendre d'experiències de mestres que estan molts anys fent aquesta professió i conèixer les dificultats que tenen per després saber-les afrontar.

Des del seminari, hem dialogat molt aquest llibre, ens ha ajudat a veure els pensaments dels companys i companyes i ens ha obert un nou pensament de com és la educació i que no sempre és fàcil, que poden trobar-nos amb dificultats, però que mica en mica podem resoldre aquests petits obstacles per continuar exercim una professió tan bonica, com és la de ser mestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada