dijous, 12 de juliol del 2012

Conferència de Carlos Gallego a Cantàbria

Et trobarem a faltar Carlos Gallego...
Carlos Gallego Lázaro va ser professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport, Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull. Són molt coneguts i valorats els seus nombrosos treballs, llibres i articles, sobre l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques com a procés comunicatiu en el marc de la conversa complexa i apassionant que es produeix a l’aula.
Aquí hi ha un vídeo molt interessant sobre l'activitat matemàtica dirigit al mestres d'infantil i primària, etc. Link conferència de Carlos Gallego en TV de Cantàbria, 29/04/2010.
Conferència pronunciada el 20 d’abril del 2010 a Cantàbria, en el marc del VII CONGRÉS REGIONAL D'EDUCACIÓ DE CANTÀBRIA LA COMPETÈNCIA MATEMÀTICA.

L’activitat matemàtica
Volem familiaritzar els nens i les nenes amb una activitat matemàtica que sigui coherent, ben estructurada, recolzada en elements matemàtics bàsics i que aquests es puguin desenvolupar en complexitat.
Una activitat matemàtica viscuda des de la funcionalitat cultural: comprendre el món, el pensament propi i el dels altres (en aquells aspectes que són propis de l’activitat matemàtica!)
Una activitat matemàtica lligada al camp de les emocions relacionades amb el desig i la passió per comprendre
Una activitat matemàtica inclusiva: fonamentada en el valor que representa la diversitat de persones de l‘aula: significats, estratègies, intencions, interessos, llenguatges, validacions...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada