diumenge, 29 de novembre del 2009

Centre de Tecnologies Ituarte.

El dijous 17/11/09 van anar a la Fundació Joan XIII.

La directora del centre Carme Castelltar ens va fer una xerrada, on va parlar del barri del Bellvitge amb realció amb l´escola.
Aquesta escola tenia una piscina coberta on gran par del barri del Bellvitge va poder gaudir de les seves instalacions, però a arrell de la nova creació del pavelló Municipal amb na piscina coberta, es va decidir crear el Cente de Tecnologies Ituarte. Aquest centre neix de la mà de la Fundació Joan XXIII com un centre de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que té com a objectiu mostrar les potencialitats de les tecnologies als ciutadans i a les organitzacions.

L´escola gira al voltant de quatre eixos principals:

La formació acadèmica
La formació personal.
La formació social.
La formació cristiana.

L´etapa d´Educaió Infaltil està dividaid en dues etapes:

Preescolar que dura dos anys p3- p4

Cicle inicial que dura dos anys p5-1r

Els principis bàsics de l´etapa l'Educació Infantil són:

Procurar que l'infant se senti estimat, respectat i escoltat: Els moments més importants pels nens són l'acolliment i el període d'adaptació per això s'esforçen per tal de que els nens no els hi sigui una situació difícil.

Respectar el nivell maduratiu de cada nen: atenent als diferents ritmes d'aprenentatge.

Despertar l'interés per aprendre per això es realitza: treball per projectes, treball per racons, es dóna molta importància al joc, plàstica, incorporació de les TIC a l'aula ja que ajuden a motivar i a la comprensió, treball cooperatiu.

Un cop acaba la xerrada vam poder veure com treballa els nens a l´escola.
Em va cridar l´atenció com treballen les mestre ja que realitzant petit gups de nens per treallar diferents àreas. Racó d´orinadors, racó de perruquería, racó de contes…
Vaig poder tenir la oportunitat de vuere a nens com treballen en grup o de manera individual amb les pissarres digitals o Pdi´s, els ordinadors... i com estàn aquestes èines integrades en l´educació dels nens.
Una experiéncia molt eriquidora, on vaig gaudir molt vegem com els nens jugaban, es relacionaven, i participaven en totes les activitat proposades pels mestres. He pogut veure el funcionament intern d´una escola, i el sistema de treballar amb les noves tecnologies amb els més petits.

Vídeo de CETEI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada