diumenge, 25 d’octubre del 2009

Cultura lliure (solució de les respostes)

Per començar la classe hem parlat de que és la cultura lliure, el creative commons, flickr, en donat les solucions del casos de la cultura lliure i en parlar de més temes que a continuació aniré explicant.

Podíem dir que la cultura lliure ens enriquim tots de manera gratuïta, podem compartir coneixement de forma gratuïta i anar cream cada cop més cultura amb un cos cero o molt reduït.

Flickr, és una pàgina web on pots penjar fotografies, vídeos i tothom pot compartir les seves imatges i vídeos. Tens que anar amb compte perquè algú pot utilitzar una fotografia teva sense el teu consentiment. Per això en parlat de Creative commons, és una llicencia gratuïta que ens protegeix legalment, és important posar en quines condicions vols per estar protegit, per exemple: hi ha diferents opcions on pots posar si volen posar una foto teva tenen que posar-se amb contacte amb tu.

En parlat de Software és un programa que poden utilitzar de manera gratuïta i que tenen la mateixa característiques que els altres. Poden dir que hi ha persones que han creat un moviment per crear un software de manera lliure. Per exemple: un windows, també han creat un processador de textos un full de càlcul, tot això comença a treballar amb un projecte que es diu Open Office. Aquest grup de persones que mouren la cultura lliure trenca amb el monopoli econòmic de empreses com Microsof. Aqueste persones lleneran la seva própia pàgina web i convidan a la gen a colaborar amb els, per exemple: si ets programador a millorar els programes que tenen, també a traduir-los a diferents llenguatges...

Per exemple tenim programes lliures com el Audacity, també un programa fotogràfic que es diu Gim i antivirus com el AVG.

A continuació hem comentat les solucions dels casos de la cultura lliure.

En el cas A és queda molt lluny de la cultura lliure, el cas b, el professor hauria de dir, aneu a cercador i no a google per buscar les imatges, també enganxar-les a un processador de textos i no amb el Word ja que aquest és un producte comercial. En el cas C és molt semblant al cas B el Power Point és un producte comercial. La correcta és el cas D però no la hem interpretat bé ja que el enunciat posa agafeu les postals tot així és la opció correcte perquè les postals son gratuites.

Per acabar en fet una activitat molt divertida per veure si la nostra informació està protegida. Hem anat a google i en possat els nostres nom i cognoms, en buscar imformació a la web i a imatges. si volen una recerca més directa posar el nom i cognoms entre cometes. Amb aquesta activitat hem vist que es molt fàcil que algú pogui obtenir informació de nosaltres, per aixó en d' anar amb compte amb les coses que posem com per exemple en el Facebook ja que posen fotografies, comentaris...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada