OBJECTIUS: QUÈ NECESSTA SABER UN MESTRE PER FER PLÀSTICA?
En les relacions que es produeixen en l’àmbit escolar, s’estableix un diàleg en el que entren en joc:
En les relacions que es produeixen en l’àmbit escolar, s’estableix un diàleg en el que entren en joc:
INFANT – OBJECTE DE CONEIXEMENT – MESTRE, ADULT – CONTEXT
Per
establir aquest diàleg cal observar,
documentar i fer l’anàlisi didàctic
de l’activitat escolar així com ser capaç de:
- Conèixer el llenguatge visual com a eina instrumental de comunicació.
- Comprendre l’art com a forma de coneixement i de vivència estètica i desenvolupar la capacitat d’aprendre dels artistes.
- Identificar els modes de representació i les estructures que generen els infants i el seu desenvolupament i comprendre mecanismes que dirigeixen el pensament visual representacional.
- Comprendre l’àrea com un espai que s’obre a la identitat de l’infant en el que hi ha cabuda per a l’expressió del caràcter, la emotivitat i la manera de pensar i evolucionar de cada un.
- Desenvolupar la capacitat de pensar visualment segons arguments i exploracions plàstiques expressives a partir de qualsevol tema o disciplina.
- Desenvolupar actituds creatives que ens permetin renovar la mirada i anar més enllà en la invenció i en la interpretació del món.
- Comprendre les situacions educatives relacionades amb un procés creatiu i la seva vinculació al llenguatge visual i les arts plàstiques i desenvolupar la capacitat de generar propostes que donin resposta a les necessitats que es vagin plantejant.