dimecres, 23 de desembre del 2009

Joan Miró. Vida d' un artista.

En aquest vídeo, Joan Miró plasma una mica el projectes que ha fet el artista al llar de la seva vida.

Petit resum del artista.

Joan Miró ( Barcelona, 20 d'abril de 1893 . Palma de Mallorca, 25 de desembre de 1983) pintor, escultor, grabador i ceramista espanyol, considerat un dels màxims representants del surrealisme. En la seva obra va reflectir el seu interès en el subconscient, en el "infantil" i en el seu país. Al principi va mostrar fortes influències fauves, cubistas i expressionistes, passant a una pintura plana amb cert aire naïf, com ho és el seu conegut quadro La Masia de l'any 1920.
A partir de la seva estada a París, la seva obra es torna més onírica, coincidint amb els punts del surrealisme i incorporant-se a aquest moviment. En nombroses entrevistes i escrits que daten de la dècada de 1930, Miró va manifestar el seu desig d'abandonar els mètodes convencionals de pintura, en les seves pròpies paraules de "matar-los, assassinar-los o violar-los", per a poder afavorir una forma d'expressió que fos contemporània, i no voler doblegarse a les seves exigències i a la seva estètica ni tan sols amb els seus compromisos cap als surrealistas.

Un dels seus grans projectes va ser la creació en 1975, de la Fundació Joan Miró, situada a Barcelona, centre cultural i artístic per a difondre les noves tendència de l'art contemporani, constituint-se amb un gran fons d'obres donadas per l'autor; altres llocs amb importants fons de les seves obres són la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma de Mallorca, el MNAM de París i el MOMA de Nova York.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada