dissabte, 7 de novembre del 2009

Per a tots Sants, rics panellets

Ja ha arribat l'època de les castanyes ( la Castanyada) i, amb ella, tots aquells aliments, ingredients i gastronomia que l'emboliquen i que marquen la tradició de les diferents regions espanyoles any rere any. En Catalunya, a més de menjar riques i calentes castanyes, és típic acompanyar-les d'uns petits dolços de diferents sabors que omplin llars i estómacs de grans i petits per a les festes de Tots els Sants (1 de novembre).

Estem parlant dels panellets que, realitzats amb una base de mazapàn, oferixen una enorme varietat gràcies als seus diferents gustos i sabors.

INGREDIENTS DELS PANELLETS

Per obtenir-ne un kilo aproximadament.

Per fer la pasta base:
- 1/2 kg. d'ametlles ratllades
- 1/2 Kg. de sucre
- 1 patata o moniato de 200g (bullits)
- 1 rovell d'ou

Es barregen tots aquest ingredients i tindrem la pasta base.

Amb 150g de pinyons: Es fan boletes, es passen per clara d'ou batuda i s'hi enganxen els pinyons. Amb un pinzell es pinten amb rovell d'ou per donar un color daurat.

Es poden fer amb diversos gustos i formes. Afegint-hi:
- coco ratllat
- cacau en pols
- cafè en pols
- ratlladura de pela de llimona, etc.

Es couen al forn al màxim uns 5/10 minuts.

Aquí podeu veure un vídeo d´una classe de P5 fem rics panellets.

width="425" height="344">

name="movie"

value="http://www.youtube.com/v/7YJssxOh964&hl=es&fs=1&">

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada